РКЕ – Цените нагоре

Вести Македонија

Ново поскапување

Нагорен тренд на цените на нафтени деривати

објавено 14. јуни 2021

Повторно цените одат нагоре, половина денар за бензините и еден денар за дизелот. До кога не се знае, но од полноќ за еден литар ЕУРОСУПЕР БС-95 ќе се наплаќа 68,50 денари додека за ЕУРОСУПЕР БС-98 70,50 денари. Најомиленото гориво на Макдонците ЕУРОДИЗЕЛ ќе чини 61,50 денари за литар. Изгледа вреди денеска да се наполни резервоарот.