Rimac – Nevera

насловна фото галерии

Има ли крај???

Нова бура на пазарот на хипер автомобили

објавено 07. јуни 2021

За новиот хипер автомобил на Rimac напишано е скоро се. Именуван е според силната јадранска бура која се појавува од ненадеж. Развиен е од моделот C_Two но достига 412 км/ч, од четирите електро-мотори развива 1914 КС и 2.360 Nm, до стотка забрзува за 1,85 секунди, со едно полнење може да помине 550 километри, чини два милиони евра и ќе биде произведен во 180 примероци. Овие податоци се сосема доволни да уживате во фото галеријата…