Renault 5 Prototype – Car Design Review

Вести насловна

Концепт автомобил на годината

Шармантниот и компактен градски автомобил го освои жирито

објавено 13. октомври 2021

Директорите за дизајн на најголемите компании обединети во жири под покровителство на престижното списание Car Design Review го изгласаа концептот Renault 5 за победник на осмото издание. Посветен на целосна електрификација сегашниот концепт е најавен како сериски модел за 2024 година. Дали ќе остане во изворниот дизајн никој не знае да каже, но сигурно е дека формата ќе биде задржана.