Пристигна електричниот FIAT

Вести Македонија

Benvenuto 500е!

Првиот целосно електричен Fiat 500 пaркиран во Аутомобиле СК

објавено 01. април 2021

Не само што е првиот FIAT на струја во Македонија, туку е и кабриолет! Има ли поубава комбинација за претстојните пролет, лето и добар дел од есента? Сладокусците можеби ќе имаат шанса да го возат бидејќи е донесен во промотивни цели. Комерцијализацијата ќе му започне во текот на следната година, па затоа податокот за цената е непознат. Затоа не се кријат техничките карактеристики кои велат дека Fiat 500 е опремен со системот за брзо полнење од 85 kW што овозможува да се наполни батеријата за многу кратко време. Автономијата е до 320 км во WLTP циклус на возење благодарение на батериите со капацитет од 42kWh. Веќе од влезното ниво опременоста е висока исполнета со конективни и технологии за помош на возачот, а на барање може да се добие систем за автономно возење ниво 2.

За повеќе информации посетете ја официјалната страна www.fiat.mk или овластената продажна мрежа на Fiat во Македонија.