Porsche Transporter :: Супер идеја!

Занимливости Поглед во иднината

Супер идеја!

објавено на 27 април 2019 година

Како да се превезат тркачките автомобили до патеката е прашање што често ги мачи возачите и тимовите. Посебно оние реномираните како што е Porsche, кои треба да го сторат тоа со стил. За ваков транспорт вообичаено е да се користат посебно подготвени камиони. Уметникот-дизајнер Игор Шитиков со пример покажа како би требало да изгледа едно специјално издание токму за Porsche. Го нарече Volkswagen Renntransporter и му намени застаклен заден дел во кој има доволно простор за два тркачки болиди. Со својот нео-ретро изглед донекаде потсетува на Volkswagen I.D.Buzz, а ако нé прашувате нас Германците би биле будали ако нешто вакво не спроведат во пракса.

клучни зборови: , , ,