Peugeot – Новак Ѓоковиќ

Вести

Ноле го бутка 508 РЅЕ!

Амбасадорот на Peugeot компатибилен со врвниот хибриден 508 РЅЕ!

објавено 01. јуни 2021

Бидејќи во целост ги поддржува вредностите на PEUGEOT, тенискиот шампион Новак Ѓоковиќ, светски рекет број еден на АТП ранг-листата каде престојува 322 недели и амбасадор на Брендот е главниот протагонист на новата рекламна кампања за 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED, која започна со отворањето на Отвореното првенство во Франција. Со погон на сите четири тркала, бензин / батерија на полнење за хибриден погон и 360 КС, 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED комбинира високи перформанси и ниски емисии на штетни гасови (46g CO2 на километар, WLTP), карактеристики кои посебно му се допаѓаат на Новак Ѓоковиќ, кој е особено внимателен и инвловиран во заштитата на околината.