Peugeot Desing Lab – Whirlpool Experience Tour

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Лавот во кулинарски поход

Двата бренда се препознаа за партнерство

Кога две големи имиња, секое во својата свера, ќе се здружат произлегува интересна комбинација. Whirlpool е докажана марка за бела техника и кујнски апарати. Со цел промоција на новите печки на пареа кај своите бизнис клиенти побараа помош од Peugeot кој веднаш го активира своето специјално одделение за дизајн Design Lab да се изработи комерцијално возило за храна со дизајн инспириран од малите ресторани и гастрономијата.

Резултатот е маестрално преуреден Peugeot Expert Long за потребите на Whirlpool Experiencе Tour. Во модифицирањето учествуваше специјалистот ВСС. Пред да се отвори новата сезона во април 2022 година, Whirlpool Experience Tour успешно ја завршува првата, со посетени 20 градови и 72 презентации. Просторот во возилото е оптимизиран со нова кинематика. Страната на возилото се отвора целосно во форма на крила, оставајќи две големи работни површини кои се отвораат кон надвор, создавајќи ергономски идеална кујна. Во втората фаза, Whirlpool планира да нарача неколку вакви возила за демонстрации во неговата европска мрежа во Италија, Полска и Велика Британија.

Сподели

Последни новости

Најнова епизода

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 92.00ден
  • еуросупер 98 - 94.00ден
  • еуродизел Д5 - 86.00ден
  • течен нафтен гас - 51.00ден
  • метан - 108.50ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER