Lotus Evija » Погледнете го во акција најсилниот автомобил во светот (видео)

Top News Видео

Погледнете го во акција најсилниот автомобил во светот

Објавено на 23 ноември 2019 година

Има четири електромотори и 2.000 коњски сили кои го прават Lotus Evija најсилен автомобил во светот. Проектиран е да забрза до 100 километри на час за помалку од 3, а до 300 за здивоодземачки 9 секунди. Постигнува максимални 320 km/h, но сето тоа досега беше само на хартија. Сега се појави и првата снимка од Lotus Evija во акција, па да погледнеме дали сето набројано е вистина.

Видео

клучни зборови: ,