KIA – онлајн изложбен салон

Занимливости

Зумирање на електрифицираните модели

Во Германија KIA може да се разгледува интерактивно

објавено 18. март 2021

Побарувачката за целосно и делумно електрифицирани возила се зголемува и кај KIA. Марката, која го лансираше својот прв електричен автомобил на корејскиот пазар пред десет години, сега реагира на ограничувањата што ги наметнува короната со свој онлајн изложбен салон. На KIA академијата во Кронберг  обедини се двата модели на струја e-Niro и е-Soul, четири приклучни хибриди и два целосни хибриди. Посетителите на виртуелниот изложбен салон добиваат совети во живо преку видео разговор на одбраното возило со помош на камера. Клиентите можат да пристапат до изложбата на возила преку веб-страницата на KIA Германија. Посетата на продажниот салон на KIA има форма на разговор со зумирање преку интернет прелистувач и затоа е можна употреба на разни уреди, без разлика дали се компјутери, лаптопи, таблети или паметни телефони. Клиентот може слободно да избере дали сака да ја вклучи својата камера или не.

Назначувањето за консултација преку Интернет се прави со употреба на календар на веб-страницата на KIA. Во зависност од обемот на работа, состаноците на кратко време се можни со водство ограничено на 15 минути. Сè што треба да стори клиентот е да обезбеди адреса за е-пошта на која ќе биде испратена лозинка за врската преку апликацијата Zoom. Видео разговорот потоа започнува со отворање на врската во договореното време. Доколку сакате тест возење или дополнителен совет, онлајн советникот може да избере дилер заедно со клиентот и директно да провери дали дилерот го нуди посакуваното возило како возило за тест. Со онлајн изложбениот салон KIA овозможува купувачите да ги дознаат сите поединости за моделите со максимална удобност и без никакви грижи за короната.