KIA-EV6

насловна Поглед во иднината

Две новости во еден модел

Со новиот модел KIA влегува во светот на потполно електричните возила

објавено 11. март 2021

Kia ќе го претстави своето прво потполно електрично возило овој месец кое беше конструирано како електричен автомобил со батерија. Мамецот компанијата го пушти во форма на вообичаените фотографии во сенка кои ги откриваат деталите за силуетата и предните светла. Втора новост поврзана со овој новитет е што во иднина сите електрични автомобили на марката ќе имаат ознака EV со број под него. Соодветниот број одговара на позиционирањето на моделот во класата. Kia EV 6 се базира на новата електрична платформа E-GMP (електрична-глобална модуларна платформа). Од KIA подвлекуваат дека EV6 е олицетворение на мотото на брендот „Движење што инспирира“ и на новата филозофија за дизајн нудејќи инстинктивно и природно искуство што го подобрува секојдневниот живот на клиентите. Тоа обезбедува едноставно, интуитивно и интегрирано користење со цел да се дизајнира физичкото искуство на марката и да се создадат смели, оригинални и инвентивни електрични возила.