Линијата електрични возила на Kia е дополнета со четвртиот модел. Новиот електричен кросовер по големина е близок на Niro но за разлика од неговата мултиенергетска платформа ја користи наменската архитектура како и другите модели на Kia со префикс EV. Должината од 4,3 метри и фактот дека после пазарното дебитираше во Кореја многу бргу ќе се најде во Европа кажува кон кои региони беше насочен фокусот при неговото конструирање.

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER