Harley-Davidson ќе произведува само електрични мотоцикли

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Светот повеќе нема да биде ист

Сцените во кои конвои брадосани мотоциклисти крстосуваат низ американските пространства создавајќи бучава од која и ѓаволите ќе избегаат дефинитивно ќе ги гледаме само по филмовите – Harley-Davidson ќе произведува само електрични мотоцикли. Светот повеќе нема да биде ист бидејќи покрај длабоките корени и силната традиција што ги има оваа марка, ѝ фали нешто многу битно – млади купувачи. А нив повеќе не ги интересираат бунтовничкото однесување и бавните и тешки за возење машини. Тие имаат поинаков поглед на сегашноста во која приоритетите се некои други. Во блиското минато Harley-Davidson се обиде да ги освои со поевтини и попрактични модели, но не успеа – бремето што го има беше претешко. Затоа марката се реши за радикален пристап кој го најави во 2019-тата со електричниот LiveWire. Но и тој не ги даде очекуваните резултати – високата цена од триесет илјади долари ги бркаше купувачите. Следеше негово издвојување како посебен бренд, за сега Harley-Davidson конечно да се определи во струјата да ја гледа својата иднина. До неа сепак нема да стигне така бргу – крајот на деценијата ќе биде преломен момент, а дури некаде околу 2040-тата мотоциклите на бензин ќе бидат пензионирани.

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER