Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV – Видео

Иако помалку каска со електрификацијата Mazda тоа го прави на свој начин. МХ-30 како потполно електрично возило е претставен пред две години, а сега, само за европскиот пазар на сцена доаѓа неговата изведба со приклучен хибрид и нов ротационен мотор.

Fiat Uno наполни 40 години (3*видео)

Еден од најуспешните мали автомобили Fiat Uno наполни 40 години. Беше претставен 1983 година во американскиот вселенски центар Кејп Канаверал, а на посебна церемонија и на претседателот на републиката Сандро Пертини. Го дизајнираше Џорџето Џуџаро, а кариерата ја започна со титулата „Европски автомобил на годината“. Меѓу повеќето нешта најмногу ќе го паметиме по моторите. Беше […]

Harley-Davidson ќе произведува само електрични мотоцикли

Светот повеќе нема да биде ист Сцените во кои конвои брадосани мотоциклисти крстосуваат низ американските пространства создавајќи бучава од која и ѓаволите ќе избегаат дефинитивно ќе ги гледаме само по филмовите – Harley-Davidson ќе произведува само електрични мотоцикли. Светот повеќе нема да биде ист бидејќи покрај длабоките корени и силната традиција што ги има оваа […]