Ford го тресе струен удар – Видео

На рулетот наречен електрични возила многу традиционални компании бежат црвени салда. Една од нив е Ford Motor Company која трпи тешки загуби што се однесува на ЕВ. Имено, со последниот финансиски извештај за третиот квартал на годинава компанијата објави дека изгубила 1,3 милијарди долари во периодот јуни-септември 2023 или дека трпи загуби во висина од 36.000 долари на секое продадено ЕВ. Прогнозата е дека само во оваа година компанијата ќе изгуби 4,5 милијарди долари.

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER