Ford го тресе струен удар – Видео

На рулетот наречен електрични возила многу традиционални компании бежат црвени салда. Една од нив е Ford Motor Company која трпи тешки загуби што се однесува на ЕВ. Имено, со последниот финансиски извештај за третиот квартал на годинава компанијата објави дека изгубила 1,3 милијарди долари во периодот јуни-септември 2023 или дека трпи загуби во висина од […]

MINI Countryman – Made in Germany

Лансирањето на производството на MINI Countryman означува пресвртница во историјата на марката Новиот MINI Countryman е првиот модел на британската марка што ќе се произведува во Германија. Фабриката на BMW во Лајпциг сега, покрај Серија 1 и Серија 2, ќе го произведува новиот Countryman. Флексибилната структура на склопување овозможува на една производствена лента да склопува […]

Премиера – Volvo EM90

Volvo конечно го претстави својот прв електричен моноволуменец, моделот со ознака ЕМ90. За да го свртат вниманието на јавноста Швеѓаните досега за него неколку пати ни сервираа доза информации, случајно или намерно заборавајќи понешто да ни кажат. Така сега кога го гледаме во целокупното свое издание овој моноволуменец делува повеќе премиум отколку што се очекуваше. […]