Euro NCAP – први тестови годинава

Вести

Cupra Formentor и Polestar 2 со пет ѕвезди

Euro NCAP ги направи првите тестови на заштита при судири годинава.

објавено 04. март 2021

На нив беа подвргнати новодојденците Cupra Formentor и Polestar 2 постигнаа примерни резултати. Тие освоија 93 и 92 проценти од можните поени, како за заштита на патниците за возрасни, така и за заштита на деца. Спортските делови на Seat се претставија само нешто полошо во однос на заштитата на пешаците, додека шведската електрична марка со активна хауба постигна одлична вредност од 80 проценти. И двата автомобили постигнаа добри резултати на тестовите на автономни системи за сопирање во итни ризични случаи во сообраќајот.