Equipmake – Лондонскиот јавен транспорт на струја?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Традиционално и модерно!

Британско-Шпанската соработка нуди електрификација со даблдекери.

објавено 29. септември 2021

Ригорозните правила што владеат за возење во централното подрачје на Лондон ги приморуваат гратските власти да размислуваат за електрификација на автобускиот транспорт. Солуцијата е веќе понудена од островскиот специјалист за електрични погони Equipmake кој разви електричен двокатен автобус заедно со шпанскиот производител на каросерии за автобуси Beulas. Именуван како „Дијамант Е“ (Jewel E) има рекорден капацитет на батеријата за својот сегмент до 543 kWh. Ова овозможува досег до 400 километри. Електричниот двокатен автобус го погонуваат 543 КС и 3.500 њутн метри вртежен момент. Според Equipmake, Jewel E е и првиот двокатен автобус што веќе ги исполнува безбедносните барања на оперативната компанија Transport for London (TfL) за 2024 година. Производството на Beulas Jewel E треба да започне следната година.

Сподели

Последни новости

Најнова епизода

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 92.00ден
  • еуросупер 98 - 94.00ден
  • еуродизел Д5 - 86.00ден
  • течен нафтен гас - 51.00ден
  • метан - 108.50ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER