Елон Маск тврди: Имаме саботер во Tesla!

Занимливости

Елон Маск тврди: Имаме саботер во Tesla!

Објавено на 20 јуни 2018 година

Првиот човек и сопственик на Tesla е уверен дека неговата автокомпанија ја подрива саботер. Елон Маск во писмо испратено до вработените наведува дека некој успеал да ја поремети работата на компјутерите и украде голема количина чувствителни податоци. Маск не наведува со ништо кој би можел да биде саботерот, туку само нагласува дека Tesla има голем број непријатели кои сакаат компанија да умре – од конкурентските производители на автомобили до продавачите на фосилни горива. Tesla е до грло во проблеми, заради што се започнати реформи кои ќе резултираат со отпуштање на 9% од работниците.

клучни зборови: , ,