Нови цени на горивата :: Браво за нас!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Браво за нас!

Објавено на 28 мај 2018 година

Со новите цени на горивата, Македонија гордо чекори кон Европа – уште малку па ќе ги стигнеме. Навистина, не треба многу – ако поскапуваат на секои две недели по два денари како што вели Регулаторната комисија за енергетика, брзо ќе ги стигнеме и ќе ги поминеме. Дотогаш ни останува да се возиме за по 73,50 денари за литар од еуросупер БС-95, 75,50 за еуросупер БС-98 и 65 денари за литар еуродизел Д-Е V колку што од утре ќе изнесува нивната малопродажна цена. Заслужни за големите чекори напред како и секогаш се светските трендови, кои ја поскапеа суровата нафта во изминатиот 14-то дневен пресметковен период за 4,73%, доларот за 1,466% и референтните цени на бензинот за 5,5% и на дизелот за 5,81%. За да не останеме премногу далеку зад нив, Регулаторната комисија за енергетика на Република Македонија одлучи да се изврши зголемување на нашите рафинериски цени на нафтените деривати во просек за 5,56%, а на малопродажните за 3,90%.

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER