Блокиран сообраќајот низ центарот на Скопје

Македонија

Блокиран сообраќајот низ центарот на Скопје

Објавено на 6 јули 2018 година

Помала група демонстранти од вчера сé уште го блокира сообраќајот низ центарот на Скопје поставувајќи тенди и картонски кутии на крстосницата пред собранието на Република Македонија. Почитувајќи го правото на протест полицијата го пренасочува сообраќајот меѓу крстосниците кај црвениот крст и деловниот центар Палома Бјанка. Заради слабиот интензитет засега тој се одвива без поголеми застои, но бидејќи е петок испланирајте го вашето патување до дома предвреме.

клучни зборови: ,