Тест на AutoBest (видео) :: Колку е вистинската автономија на електричните возила?

Видео Видео тест

Колку е вистинската автономија на електричните возила?

Електричните возила веќе се секојдневност, но купувачите сé уште резервирано гледаат на нив
Објавено на 12 ноември 2018 година

Едно од прашањата што ги мачи купувачите на електричните возила е нивната автономија, односно колку километри реално можат да поминат со едно полнење на батериите. Одговорот го побара AutoBest, спроведувајќи го во соработка со шпанскиот on-line медиум coches.net првиот независен тест со кој ја провери вистинската нивна автономија. Професионалните авто-новинари на најголемото европско жири возеа десет електрични возила достапни во Европа – ова се нивните заклучоци од тестирањето.

Видео

клучни зборови: