Од Прилеп до Битола кај Алинци по стариот пат

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Од Прилеп до Битола кај Алинци по стариот пат

Објавено на 17 септември 2019 година

Заради изведување градежни работи на магистралниот пат А3 делница Прилеп-Битола, од денес па во наредните три месеци кај ТИРЗ Прилеп во близина на селото Алинци ќе се изврши пренасочување на сообраќајот на регионалниот пат. Се работи за градење пристапен пат до технолошко-индустриската развојна зона Прилеп која се наоѓа на 10 километри од градот. Според планот предвидени се клучка и денивелиран патен јазол во две нивоа со вкупна должина од 2,8 километри. Со оваа инвестиција вредна околу четири милиони евра ќе се обезбеди безбедноста во сообраќајот на сите оние што минуваат овде, вклучувајќи ги и вработените.

 

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER