Борисов им се налути на бизнисмените » Прво продајте ги скапите лимузини, а потоа барајте помош

Занимливости

Прво продајте ги скапите лимузини, а потоа барајте помош

Објавено на 16 април 2020 година

Општо познато е дека бугарските богаташи се расфрлаат со пари кога се во прашање автомобилите. Но колку точно, ни кажа лично премиерот на Бугарија Бојко Борисов, кој им порача на бизнисмените прво да ги продадат скапите лимузини, а потоа да бараат помош од државата за справување со кризата. Тој на свој начин елоквентно образложи зошто мисли така, набројувајќи дека во Бугарија има три Bugаtti (како на Роналдо, цитираме), 241 автомобили Bеntlеy, 123 Fеrrаri, 54 Mаybасh, 22 MсLаrеn, 87 Lаmbоrghini, 311 Mаsеrаti, 84 Rоlls-Rоyсе, 280 Hummеr, близу 4.000 возила Jаguаr, 5.000 Pоrschе… Инаку, вкупно во Бугарија циркулираат околу три милиони автомобили.