Zero – Три нови модели на струја

Производителот на електрични мотоцикли Zero во Милано ги прикажува моделите S, DS и DSR, кои се целосно обновени за 2024 година, како и ревидираниот SR. Лидерот на светскиот пазар сака да им се допадне на почетниците повеќе отколку порано.

Zero-FXE

Со исклучок на FX и FXE, сите Zero мотоцикли сега ја имаат истата основна рамка и распоред на шасијата во многу области, како и контрола на стабилноста на Bosch. Имајќи повеќе исти делови, моделите треба да станат и поевтини.

Zero S

Моделот S, ориентиран кон патот, и авантуристичкиот мотоцикл DS се во категоријата на возачка дозвола А1. Помоќните DSR и ново позиционираните  Naked Bike SR се наменети за возачите со A2 дозвола. Во иднина и двете ќе може да се конвертираат во моќност од 52 kW со малку напор.

Како специјален модел,

DSR/X „Black Forest Edition“

се вметнува во моделската палета со стандардна опрема. Сепак производите на Zero нема да се евтини. Цените започнуваат од 13.780 евра за FX, додека за останатите ќе мора да се издвојат од 17.400 евра па нагоре.

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER