VinFast – Michael Lochscheller

Вести

Германец ќе ги води Виетнамците!

Неполни две недели по заминувањето од Opel, Михаел Лохшелер во нова лидерска улога.

објавено 29. јули 2021

Виетнамската автомобилска компанија VinFast не ги крие своите глобални амбиции. Во рамките на последно одржаната Париска смотра Виетнамците ги изложија своите предлози, но Короната ја стопира целата операција. Барајќи искусен предводник за своите зацртани планови управата на VinFast не седеше со скрстени раце и веднаш се договори со досегашниот кормилар на Opel да ја предводи следната фаза на азијската марка. За сега нема никакви детали за ангажманот но Михаел Лохшелер со своето огромно искуство ќе придонесе за развојот, воведувањето на новите техлогии и организацијата на продажната мрежа.