Toyota – Продолжува со развој на цилиндрите

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Уште се смета на термичките мотори!

Новата генерација мотори на внатрешно согорување ќе биде поеколошка и ќе најде широк спектар на апликација кај хибридните модели. Јапонците неодамна најавија нови четири цилиндерски бензински мотори и вложија 383 милиони долари во подготовка за ново производство на мотори. Парите ќе бидат распоредени на четири производствени капацитети на брендот и секој ќе исполни одредена задача. Најголемиот дел, 222 милиони долари, оди во Хантсвил Алабама за да создаде нова производствена линија за мотори со согорување со четири цилиндри. Објектот моментално има капацитет да произведува 900.000 мотори годишно, а инвестицијата ќе опфати проширување од 114.000 квадратни метри. Во фабриката во Троја, Мисури ќе се инвестираат 109 милиони долари за да се обезбеди нова опрема, додека фабриката во Џексон, Тенеси ќе добие 36 милиони долари за изградба на нови блокови на мотори со четири цилиндри.

Сподели

Последни новости

Најнова епизода

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 92.00ден
  • еуросупер 98 - 94.00ден
  • еуродизел Д5 - 86.00ден
  • течен нафтен гас - 51.00ден
  • метан - 108.50ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER