Schwacke – ново истражување

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ford Tourneo најмногу ја одржува вредноста!

Специјалистот за цените на пазарот на возила и нивниот развој, Schwacke GmbH, ги анализираше бестселерите во категоријата компактни комбиња. Абстрактот се однесуваше на остаточната вредност на возила со старост од 36 месеци и поминати 60.000 километри. Моделот со најмала загуба на вредноста е актуелниот Ford Tourneo Connect со задршка од 69,8 отсто од цената. Тоа значи дека ова мултифункционално возило губи само 30,2 отсто од првобитната вредност во рок од три години. Ова го става Tourneo Connect пред сите негови конкуренти. Според експертите во Schwacke, сегментот на компактното комби се карактеризира со извонредно широк опсег на преостанати вредности. Истражувањето покажа најлош резултат од 51,9 проценти, па се до 69,8 проценти за Ford Tourneo Connect. Според информациите, испитаните возила варираат за плус или минус четири процентни поени околу средната вредност од 57,2 отсто.

Сподели

Последни новости

Најнова епизода

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 90.00 ден
  • еуросупер 98 - 92.00 ден
  • еуродизел Д5 - 90.00 ден
  • течен нафтен гас - 53.00 ден
  • метан - 161.50 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER