РКЕ – поскапуваат горивата

Македонија

Повторно нагоре!

Трендот на пораст на цените на нафтата и нафтените деривати продолжува…

објавено на 31. мај 2021

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС95и ЕУРОСУПЕР БС98,како ималопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ се зголемуваат за половина денар за литар. Тоа го одлучи Регулаторната комисија за енергетика на денешната седница. Така, првиот ден на јуни ќе започне со цена на ЕУРОСУПЕР БС95 од 67,50 ден/лит додека на ЕУРОСУПЕР БС98 69,50 ден/лит. ,додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ изнесува 60,00ден/лит.