РКЕ – По денар за сите во плус

Македонија

Најава за студена зима?!

Новото поскапување на горивата ќе доведе до негативен бран.

објавено 18. октомври 2021

Според денешната одлука на РКЕ малопродажните цени на горивата се зголемуваат за еден денар по литар. Одлуката стапува на сила на полноќ од кога горивата ќе се продаваат по следните цени:

ЕУРОСУПЕР БС95  76,50 ден/лит

ЕУРОСУПЕР БС98  78,50 ден/лит

ЕУРОДИЗЕЛ           68,50 ден/лит

БИОДИЗЕЛ            69,50 ден/лит