РКЕ – Ново поевтинување

Македонија

Тренд на поевтинување

објавено 23. август 2021

Од полноќ цените на горивата повторно ќе се намалат. Овој пат најголем пад е забележан кај уросупер БС-98 чија цена е намалена за 1,5 денари, додека кај Еуросупер БС-95 и на Екстра лесното масло за домаќинство ЕЛ1, се намалуваат за 1,00 денар, а само за половина денар поевтини и дизелот. 

ЕУРОСУПЕР БС95             70,50 ден/лит.

– ЕУРОСУПЕР БС98             72,00 ден/лит.

– ЕУРОДИЗЕЛ                       61,50 ден/лит.

– БИОДИЗЕЛ                        62,50 ден/лит.