Peugeot e-Rifter

Вести

Логичен епилог

Peugeot продолжува да ги електрифицира своите модели

објавено 17. февруари 2021

За есенската модна линија на пистата ќе настапи електричната верзија на e-Rifter. Припадник во класата ”микро комбе” ја изразува својата многу наменска функција со две должини и до седум седишта, исто така со погонска комбинација од 100 kW силен електричен мотор и 50 kWh батерија, што е испробано и докажано во групацијата PSA. Peugeot го специфицира опсегот WLTP за двете верзии до 280 километри. Внатрешен полнач од 11 kW е стандарден, со кој батеријата треба да се полни за 4 часа и 40 минути на соодветна ѕидна кутија за полнење. На јавна станица за брзо полнење од 100 kW, на батеријата и треба половина час да се наполни 80 проценти. Комерцијализацијата е најавена за септември а дилерите ќе почнат да примаат нарачки од средината на годинава кога ќе бидат познати цените.