Honda – Нова визија на најголемиот производител

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Мотоцикли на струја и флексибилно гориво

Најголемиот светски производител на мотоцикли скока на електричниот воз. Honda објави дека ќе лансира повеќе од десет модели на електричен погон во следните три години. Ова вклучува и развој на флотни производи погодни за користење од доставувачи на пратки и поштенски услуги. Сепак фокусот останува на приватните купувачи кои своите мотоцикли ги користат секојдневно и на хоби возачите. Декларираната цел е еден милион единици годишно во следните пет години и да достигне 3,5 милиони мотоцикли годишно до 2030 година што одговара на 15 проценти од вкупниот пазар. Погодност е што во конзорциум со Yamaha, KTM и Piaggio е употребата на стандардизирани заменски батерии . Во земјите во развој Honda има намера се повеќе да се потпира на мотори со флексибилно гориво кои ќе работат на до 100 проценти етанол.

Сподели

Последни новости

Најнова епизода

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.00 ден
  • еуросупер 98 - 82.50 ден
  • еуродизел Д5 - 81.50 ден
  • течен нафтен гас - 50.00 ден
  • метан - 123.50 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER