Honda – Нова визија на најголемиот производител

Мотоцикли на струја и флексибилно гориво Најголемиот светски производител на мотоцикли скока на електричниот воз. Honda објави дека ќе лансира повеќе од десет модели на електричен погон во следните три години. Ова вклучува и развој на флотни производи погодни за користење од доставувачи на пратки и поштенски услуги. Сепак фокусот останува на приватните купувачи кои […]

РКЕ – Дизелот поевтинува за три денари

Мала одишка за дизелашите Од утре дизел горивото ќе биде поевтино за три денари за литар додека бензините остануваат со иста цена. Сепак основното гориво за масовен транспорт останува поскапо од бензинот ЕУРОСУПЕР БС–95 за 7,5 денари. Од полноќ цените на горивата на бензинските пумпи ќе бидат следни: ЕУРОСУПЕР БС–95        84,50 ден/лит, ЕУРОСУПЕР БС–98  […]

Dacia – Манифест за иднината

Дали Dacia од рационална ќе стане кул марка? Посветеноста на традиционалниот погон останува, но производите што ќе ги лансира на пазарот ќе бидат не само пристапни туку и атрактивни. Кога Dacia се приклучи на групата Renault пред 18 години, постоеше јасна дистанца помеѓу двете марки. На саемите за автомобили, кои во тоа време сè уште […]