Премиера – VW Tiguan

Освежен и поставен на новата платформа MQB evo, Tiguan ќе продолжи да растура во сегментот Ако зборуваме за успешни прикаски, VW Tiguan треба да се класифицира меѓу врвните. Од неговото претставување во 2007 година продадени се 7,6 милиони примероци, а само во последните две години забележани се еден милион нови регистрации. Воедно пет години во […]

Премиера – Peugeot E-3008

Лавот ја предводи електричната револуцијата на Stellantis Пред неколку дена ве информиравме за денешното лансирање на новиот модел на „лавот од елисејските полиња“. Денеска имаме повеќе детали за него. Голема пожртвуваност, креативност и техничко знаење е вложено во Е-3008. Peugeot е прв во групацијата Stellantis што ја користи новата STLA Medium платформа. Затоа гордо е […]

VW ID GTI Concept – Со носталгија кон иднината

Најверојатно за три години ќе влезе во сериско производство како ID 2 со цена помала од 25.000 евра Иако електричен, беџот GTI се враќа на сцената. Една од највпечатливите појавувања на IAA несомнено беше на штандот на VW. Kако и да небиде кога ID GTI Concept најавува дека Волфсбург ја прави електромобилноста поприфатлива. Концептот заснован […]