Aprilia Tuono V4 – стокмена за пролет

Вести Моторцикли

Визуелни и технички дотерувања

Започнува острењето за новата сезона

објавено 19. Јануари 2021

За новата моторциклистичка сезона Aprilia го ”пицна” Tuono V4. Повисокиот управувач и поголеми дискови на сопирачките треба да ја подобрат ергономијата, а доста нешта се модификувани во оптимизација на аеродинамиката.Моторот со 175 коњи останува непроменет. Исто така модифициран е издувниот систем „Еуро 5“, додека возачот профитира со светлата за свиоци и дневните светла со интегрирани индикатори, нови рачки и поголем TFT екран во боја. Управувањето со моторот треба да работи почувствително во иднина и е проширено за да го вклучи прилагодливиот момент на сопирање на моторот. Aprilia Tuono V4 1000 во ЕУ би требало да чини околу 17.490 евра, а фабрички дотераната перформансна верзија е поскапа за 3.500 евра. И двете се достапни од март.