Интервју – Denis le Vot, CEO Dacia

Ние мислиме дека иднината останува на клипните мотори! Со доаѓањето на Денис ле Вот на чело на романската подружница на Renault, Dacia бележи одлични резултати и зголемување на продажбата. Со него разговаравме за условите на светскиот пазар, предизвиците пред кои е автомобилската индустрија и за иднината на компанијата… АБ: Денис, ви благодариме на одвоеното време. […]

Мотоцентар – Подготовки за возење во зимскиот период

За безгрижна зима Од денеска стапува во сила законската обврска за задолжително носење на зимска опрема во возилата. Како дел од општествената одговорност која компанијата Мотоцентар ја спроведува во своето работење денеска ги потсетува сите возачи за како безгрижно да се поминат зимските месеци во сообраќајот. Овој период од годината се карактеризира со влажни коловози […]

SЕАТ – Mó 125 Performance

Дополнителна моќ и шминка Пред ЅЕАТ е исправена иднината на која целиот концерн VW е посветен. Само шпанскиот дел не би бил тоа што е да нема дополнителни изнендаувања. Во понудата од пред некоја година се наоѓа електричениот скутер Silence, а смотрата во Милано е искористена да се претстави неговата ажурирана верзија која содржи мал […]