ВИДЕО – Aston Martin во прегратка на Geely!

Уште еден трофеј влегува во ловечката соба на Ли Шуфу. По одбивањето, сепак англичаните ја прифатија понудата на Geely да влезе во сопственичката структура на Aston Martin. Можеби симболично, но секако значајно…

Peugeot – Три светски премиери на саемот за автомобили во Париз

Гордо појавување пред домашната публика На претстојниот саем на автомобили во Париз (17-23.10.2022), омилениот автомобилски бренд на Французите ќе настапи со три светски премиери. На штанд од 900 m2 под слоганот на брендот „Со Allure сè е поубаво“, трите светски премиери ќе ја демонстрираат забрзаната електрификација и инвентивноста. Иновативниот Peugeot 408 ќе биде прикажан на […]

Jaguar – F-Type „75“

75 години спортски автомобили Наредната година Jaguar ќе слави 75 години од историјата на спортските автомобили, кои датираат од 1948 година. Оваа прикаска започна со светската премиера на XK 120 на Саемот за автомобили во Лондон, а во портфолиото, покрај другите иконски модели, е легендарниот E-Type. По овој повод F-Type и F-Type R од јануари […]