РКЕ – Дизелот повторно жртва

Бензините поскапуваат на грб на дизелот! Повторно нелогична одлука донесе РКЕ  и го поскапе дизелот за еден денар додека цените на бензините ги намали за половина, односно за еден денар. Според РКЕ, оваа одлука е логична иако се коси со сите показатели. Можеме да критикуваме и да се чудиме колку сакаме, но таа одлука станува […]

Nikola и IVECO – Претставија два заеднички производи

Американската компанија за транспортни решенија со нула емисии и енергетска инфраструктура започна нова ера во транспортот со нула емисии со нивниот партнер Iveco. Тие комерцијално го лансираа европското електрично возило со батерии Nikola Tre (BEV) и неговиот пандан со горивни ќелии Nikola Tre (FCEV) бета верзија. Европската 4×2 Artic верзија на Nikola Tre BEV е […]

Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale

На крилјата на орелот! Со долго очекуваниот V100 Mandello, Moto Guzzi сака да влезе во нова ера и да ја зачува сопствената историја. Првото специјално издание е веќе претставено и како што со Италијанците бива тоа е направено со многу помпа. И да не наликува на ниту една едиција во светот на мотоциклите, лансирана е […]