XPeng Европско деби – Видео

Кинеските електрични возила силно продираат на европскиот пазар. Разумната цена проследена со добар изглед и флексибилност се главните атрибути што делуваат како магнет на купувачите. Во овој заклучок се вклопува новодојденецот XPeng.