Nokian – Hakkapeliitta R5

Линијата Hakkapeliitta е една од најдобрите на планетава за поларни услови на возење, што значи дека најголемиот дел од продажбата ќе биде сконцентриран на „северните“ пазари. R5 е наменет за патнички и спортско-корисни возила и во него е содржано сето знаење што го има авторот на првите зимски пневматици.