Тоyоtа – 2,16 милиони RAV4 на проверка

Toyota во Северна Америка повика на проверка 2,16 милиони RAV4 поради можен проблем со акумулаторот. Утврдено е дека одредени акумулатори, поради големината, би можеле да бидат неправилно затегнати, што може да предизвика поместување кога возилото се вози со насилни вртења. Тоа може да предизвика краток спој со стегачот за задржување со што се зголемува ризикот од пожар. За да го решат проблемот, сервисерите ќе ги заменат стегачот за задржување на батеријата. Проверката се однесува само на моделот RAV4 произведени помеѓу 2013 до 2018 година. Од Тојота Авто Центар добивме информација дека овој евентуален проблем се однесува само за возилата произведени за Северна Америка. Поради разлики во спецификациите европските модели не се засегнати.

Сподели

Последни новости

Актуелни цени на горивата

  • еуросупер 95 - 80.50 ден
  • еуросупер 98 - 83.00 ден
  • еуродизел Д5 - 69.00 ден
  • течен нафтен гас - 48.00 ден
  • метан - 69.00 ден

Сакате да добивате известувања?

Зачлени се на нашиот NEWSLETTER