Тест – Ford EcoSport 1.0 EcoBoost ST Line

Видео на денот

Европеизиран и сериозен

EcoSport co EcoBoost

објавено 12. јануари 2021

Колку и да е големо името на Ford конкуренцијата е немилосрдна. EcoSport има повеќе од 23 опоненти во сегментот кој е пренатрупан со понуда на решенија кои производителите сметаат дека се добри за купувачите. Дури производството за европскиот пазар се одвива во Крајова од каде ни доаѓаше B-Max. За аргументите и недостатоците на EcoSport во нашиот тест.