Скопје Сити Мол ги пречекува љубителите на автомобили

Македонија

Скопје Сити Мол ги пречекува љубителите на автомобили

После многугодишна пауза, во Скопје повторно се организира автомобилска смотра

објавено на 10 мај 2019 година

Овој пат со поглед и кон алтернативната иднина, бидејќи дел од неа ќе бидат и електричните автомобили и тротинети. Несекојдневна автомобилска изложба која ќе трае од денес до 12 мај во Скопје Сити Мол ќе опфати и олдтајмери, така што ќе се доживее како своевиден времеплов обединувајќи го минатото преку најстарите автентични олдтајмери, сегашноста преку актуелната комерцијална понуда на автомобили и секако иднината која треба да биде електрична, особено преку ексклузивните модели на Tesla. Сите љубители на автомобилската индустрија, но и сите кои уживаат во индустрискиот дизајн, како и следбениците на технологијата ќе имаат можност да пропатуваат низ времето преку оваа изложба, а во внатрешноста на Скопје Сити Мол ќе можат да погледнат и електрични велосипеди и тротинети. Следењето на трендовите и придонесот за заштита на животната средина во ова време е исклучително важно и токму поради тоа уште на почетокот на годината првите полначи за електрични возила се инсталирани на паркингот на Скопје Сити Мол.