Најбараниот производ на Rolls-Royce

Занимливости

Најбараниот производ на Rolls-Royce

Некој вредно работи и на 1-ви мај

Објавено на 2 мај 2020 година

Rolls-Royce има нова производствена линија која успешно работи веќе трета година, но на неа не произведува автомобили. На неа работат 250.000 „вработени“ распределени во шест семејства наречени со имиња кои звучат познато – Phantom, Wraith, Ghost, Dawn, Cullinan и Spirit of Ecstasy. Највредни се напролет, кога после зимскиот одмор започнуваат да ги собираат плодовите од својата работа – најекслузивниот мед во светот. Веќе е јасно – зборуваме за пчели, чиј производ е високо ценет и Англичаните доста се гордеат со него. Проектот е дел од напорите на Rolls-Royce за еколошко унапредување на околината.

клучни зборови: