Zero – FXE

Моторцикли

Струја и за почетници!

Електро погонот станува сé популарен меѓу моторциклите

објавено 16. септември 2021

Производителот на електро моторцикли Zero лансира нов модел. По вокација супермото развива максимална моќност од 44 КС и континуирана моќност од 25 коњи. Интересно за младите моторциклисти е што има верзија од 11 kW за категорија А1. Автономијата е зависна од брзината на движење и е помеѓу 62  километри на отворен пат и 161 километри во градски сообраќај поради системот за рекуперациј. Во комбиниран циклус на возење производителот декларира опсег помеѓу 105 и 120 километри. Времето на полнење за батеријата од 7,2 kWh на стандарден приклучок е околу девет и пол часа.