Лебедовата песна на Кен Блок – Видео

Во ноември 2022 година, неколку месеци пред трагичната смрт, Кен Блок и Хуниган снимија возбудлив филм со електричниот Audi S1 ​​Hoonitron. Во второто видео на Electrikhana, „испеглан“ е асфалтот во Мексико Сити. И покрај сите ризици што ги превзема зад воланот, „Маестрото на дрифот“ загина на 02.01.2023 во несреќа со моторна санка. Уживајте во виртуозноста […]

Lamborghini – Воведува четиридневна работна седмица

За работниците кои се директно вклучени во производството платите остануваат исти, но ќе работат пократко Lamborghini постигна договор со синдикатите за воведување четиридневна работна седмица. Овој чекор се оценува како „историски“ бидејќи е прв во автомобилската индустрија во Европа што постигна значително намалување на работните часови без намалување на платите. Слични четиридневни седмични шеми усвоени […]