Opel GT – Видео

Оние кои го паметат со носталгија се присетуваат на атрактивното купе поставено на механиката на Kadett, чија каросеријата ја произведуваше француската компанија Brissonneau & Lotz. Во Америка се продадоа преку 100.000 примероци, а таму го нарекуваа „европски Corvette“.

Audi Activesphere концепт
(фото-галерија, видео)

Автомобил од следната генерација Audi веќе има претставено три концепта од Sphere серијата – ова е четвртиот Славејќи го напредокот, Activesphere концептот комбинира исклучителна елеганција со импресивни перформанси и пионерска функционалност. За него од Audi наведуваат дека е израз на крајна слобода за луѓето кои уживаат на отворено, било тоа да се спортови на вода, […]

Peugeot најави нови електрични модели

Во наредните 2 години 5 нови електрични модели На настан наречен E-Lion ден, Peugeot го најави прецизниот распоред за патот кон својата електрична иднина Прецизно и конкретно – иднината на Peugeot е насочена кон три термини: годинава секој модел во гамата ќе биде електрифициран до 2025-та Peugeot ќе има стоотстотна електрична понуда до 2030-тата сите […]