ВИДЕО – ЅЕАТ призведе еден милион кросовери

Само шест години требаа да се „милионизира“ тиражот на кросовери произведени под знакот на ЅЕАТ. Прикаската започна со Ateca и бргу се прошири во останатите сегменти со Arona и Tarraco

Porsche Tycan – Произведени 100.000 примероци

Кој вели дека Tycan не е маратонец? Вчера монтажната лента ја напушти 100.000-тиот Taycan. Јубилејниот модел е Turbo S со Нептун сина боја наменет за купувач од Велика Британија. Оваа бројка е постигната по само три години од почетокот на производството на електричниот Porsche. Оваа пригода ја искористија од Цуфенхаузен да напоменат дека французинот Жан-Хуберт […]

Opel – 75 милиони произведени молњи

Круна украсена со четири дијаманти! Grandland GSe e јубулејниот Opel, кој ќе биде следниот, електричен или со горивни ќелии??? Ова лето Господово 2022-ро, е година на прослави во Opel. Руселсхајмската молња ја слави својата 160-годишнина заедно со 30-тиот роденден на фабриката во Eisenach, 40 години од почетокот на производството на еден од најпродаваните модели, Opel […]