Ford Motor Company – Преструктуирање на капацитетите во Шпанија

Одложување на инвестициите Форд Мотор Компани соопшти дека ги одложува своите производствени инвестиции во Шпанија, наведувајќи ја „ревидираната перспектива за Европа“, но изјавија дека остануваат посветен на својата фабрика во Валенсија. Производителот на автомобили нема да бара дел од шпанските фондови добиени од ЕУ за помош на штетите настанати од пандемијата за да инвестира во […]