Volkswagen го испорача 100-илјадитиот примерок на e-Golf

Volkswagen го испорача 100-илјадитиот примерок на e-Golf Во моментите додека го очекуваме претстојниот ID.3, VW извести за производствениот успех на електричниот Golf Објавено на 29 ноември 2019 година Веста дека Volkswagen го испорачал 100-илјадитиот примерок на e-Golf нé изненади. Искрено, никој не очекуваше дека електричната верзија на европскиот владетел на тронот стигнала до таква бројка […]